Новости

Особливості подання об’єднаної звітністі з ЄСВ, ПДФО та ВЗ за відокремлений підрозділ

09.08.2021

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертають увагу на особливості подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Податковий розрахунок) за відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати та сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

У разі, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, Податковий розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за основним місцем обліку. При цьому, при поданні платником Податкового розрахунку головним підприємством такий розрахунок має містити інформацію щодо сум нарахованого єдиного внеску по застрахованих особах головного підприємства і всіх його структурних підрозділів. Окремо Податкові розрахунки та додатки до них, що містять виключно відомості щодо сум нарахованого єдиного внеску по застрахованих особах відокремлених структурних підрозділів, головним підприємством не подаються.

Якщо Податковий розрахунок подається податковим агентом за його не уповноважений відокремлений підрозділ, то у рядку 033 заголовної частини Податкового розрахунку зазначаються дані про відокремлений підрозділ юридичної особи (повне найменування такого відокремленого підрозділу). Цей рядок заповнюється виключно податковими агентами при поданні Податкового розрахунку за відокремлений підрозділ.

Тобто, у разі якщо вказаний рядок заголовної частини Податкового розрахунку не заповнено, така звітність подана платником податку вважається поданою як за головне підприємство - юридичну особу.

Відповідно, якщо такий невірно заповнений звітний Податковий розрахунок був прийнятий Пенсійним фондом України (далі – ПФУ) першим, то він вважається поданим за юридичну особу, а приймання ще одного звітного Податкового розрахунку за юридичну особу в інформаційно-телекомунікаційних системах ПФУ не передбачено.

Що стосується особливостей заповнення у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку, який подається за не уповноважений відокремлений підрозділ, даних про кількість працівників.

У рядку 4 навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» – проставляється кількість працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, по яких здійснюється нараховування доходу за ознакою 101.  

У рядку 5 навпроти напису «Працювало за цивільно-правовими договорами» – проставляється кількість працівників, які працюють за цивільно-правовими договорами у звітному періоді, по яких здійснюється нараховування доходу за ознакою 102.

При цьому у заголовній частині Податкового розрахунку за не уповноважений відокремлений підрозділ кількість працівників не зазначається (в паперовому вигляді проставляються прочерки, в електронному варіанті – поля залишаються не заповненими).

Такі відомості щодо чисельності працівників, які працюють у не уповноваженому відокремленому підрозділі, відображаються у складі загальної кількості працюючих юридичної особи в рядках 101–110 рядка 10 «Штатна чисельність працівників» заголовної частини Податкового розрахунку, який юридична особа подає за себе.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи