Новости

Відомчі лікарні з 1 вересня зможуть генерувати електронні лікарняні

04.08.2021

До 1 вересня 2021 року відомчі заклади охорони здоров’я мають підключитись до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. Про це йдеться у протокольному рішенні засідання Кабінету Міністрів України 4 серпня. 

Заклади охорони здоров’я, що перебувають в сфері управління МВС, ДСНС, Держприкордонслужби, Нацполіції, Укрзалізниці, Міноборони, Мін’юсту, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, НАМН, СБУ, ДУС, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів. 

Запровадження електронних лікарняних – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження. 

Також у МОЗ радять лікарям медичних закладів пройти навчання від Академії НСЗУ щодо формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Це навчання вже доступне за посиланням.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи