Новости

Податківці виявляють псевдодавальницькі схеми, які застосовуються для ухилення від оподаткування ПДВ

13.07.2021

Аудиторами Головного управління ДПС у Хмельницькій області в ході проведення документальної перевірки одного з виробників соєвої олії, що відпрацьовувався також в межах завдань Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, виявлено оформлення операції з виробництва цієї та іншої продукції за договорами з переробки давальницької сировини, які мають очевидні ознаки удаваних.

З’ясовано, що «давальці» не мали можливості для попереднього придбання або самостійного вирощування сої у зв’язку з відсутністю необхідних для цього умов. Адже у всіх суб’єктів в ланцюгах псевдопостачання були відсутні трудові ресурси, земельні ділянки у власності або в оренді, сільгосптехніка, не здійснювалось придбання насіннєвого матеріалу, добрив, паливно-мастильних матеріалів. Також не декларувалося придбання послуг зберігання сої та її транспортування у інших суб’єктів, не надано до перевірки обов’язкових для складання документів щодо перевезення сировини автомобільним транспортом.

Тому податківцями зроблено аргументований висновок про нереальність операцій з виробництва готової продукції саме на давальницьких умовах та про фактичне її безоплатне постачання поза умов оформленого правочину. Зазначене стало підставою для донарахування платнику податкових зобов’язань з ПДВ у сумі майже 7 млн грн, а також зменшення задекларованих ним показників бюджетного відшкодування й від’ємного значення цього податку загалом на 34,7 млн гривень.

За матеріалами ДПС України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи