Новости

VIN-коди зареєстрованих транспортних засобів відтепер відкриті. Перевірити авто стало ще легше

07.07.2021
Тема:

Відомості про транспортні засоби та їхніх власників — найпопулярніший набір даних на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. Переглянути відомості про транспортні засоби та їх власників за посиланням.

Раніше набір публікувався без VIN-кодів — унікального номера автомобіля, що складається з 17 цифр. Проте з 1 липня Міністерство внутрішніх справ опублікувало набір даних разом із відомостями про VIN-код. Наразі доступна інформація про транспортні засоби, які були зареєстровані з 1 січня 2021 року, — понад 820 тисяч.

У комбінації VIN-коду зашифрована інформація про виробника, характеристики автомобіля та рік його випуску. Вони використовуються в усьому світі за єдиним стандартом. Дані VIN-коду дозволяють:

  • ідентифікувати кожну машину у світі й отримати базову інформацію про неї;
  • перевірити справжність технічного паспорта, щоб шахраї не використовували підробні номери або документи;
  • дізнатися точну дату розмитнення авто;
  • зрозуміти точну кількість попередніх власників, адже бути другим або шостим власником — це різні речі.

Незабаром популярні сервіси перевірки авто інтегрують інформацію до своїх ресурсів. Цей процес займатиме лічені секунди.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи