Новости

Спрощенці І групи з червня 2021 року знову повинні сплачувати єдиний податок та ЄСВ

15.06.2021

Для підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, з 1 червня цього року відновлюється обов’язок сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску, нагадують фахівці ДПС в Івано-Франківській області.

Раніше Законом України від 04 грудня 2021 №1072-IX “Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти епідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (далі — Закон) підприємці спрощенці І групи звільнялися на період з грудня 2020 року до травня 2021 року від сплати ЄП та ЄСВ. Даний період зараховується підприємцям до страхового стажу та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Відповідно до норм Закону, з 1 червня 2021 року платники єдиного податку І групи знову повинні сплачувати єдиний податок та єдиний соціальний внесок в порядку, передбаченим податковим законодавством.

Таким чином, сплатити єдиний податок за червень 2021 року необхідно до 20 червня 2021р., а ЄСВ за червень 2021 р. – до 20 липня 2021 року.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи