Новости

Президент підписав закон щодо підвищення виплат дітям, які отримали інвалідність від вибухонебезпечних предметів

14.06.2021

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги» № 1477-ІХ (законопроект № 3573), який Верховна Рада ухвалила 21 травня 2021 року.

За даними досліджень Данської Ради у справах біженців, 111 дітей отримали поранення від мін або вибухонебезпечних предметів.

Документ, що його підписав Президент, збільшує на 50% розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років, інвалідність яких пов’язана з пораненням чи іншим ушкодженням здоров'я від вибухонебезпечних предметів.

Зв’язок між інвалідністю та отриманням травми від вибухонебезпечних предметів встановлюють лікарсько-консультативні комісії закладів охорони здоров’я.

Закон набирає чинності з 1 липня 2021 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи