Новости

Чи можливо звільнити працівника з займаної посади під час знаходження на лікарняному, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

07.06.2021

До Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області звернувся громадянин з питання можливості звільнення працівника з займаної посади під час знаходження на лікарняному, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Фахівцями управління з питань праці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області надали роз’яснення з питання щодо можливості звільнення працівника з займаної посади під час знаходження на лікарняному, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності..

Частиною 3 статті 40 Кодексу Законів про працю України (далі – КЗпП) — не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за пунктом 5 цієї статті, а саме: нез’явлення на роботу протягом більш як чотирьох місяців підряд внаслідок тимчасової непрацездатності, не рахуючи відпустки по вагітності і родах, якщо законодавством не встановлений триваліший строк збереження місця роботи (посади) при певному захворюванні.

За працівниками, які втратили працездатність у зв’язку з трудовим каліцтвом або професійним захворюванням, місце роботи (посада) зберігається до відновлення працездатності або встановлення інвалідності), а також у період перебування працівника у відпустці. Це правило не поширюється на випадок повної ліквідації підприємства, установи, організації.

Тобто не можливо звільнення працівника під час знаходження на лікарняному у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за ініціативою власника або уповноваженого ним органу.

У інших випадках, у відповідності до вимог статті 38 КЗпП, згідно з якою працівник має право розірвати трудовий договір, коли він сам є ініціатором звільнення, попередивши про це власника або уповноваженого ним орган за два тижні, таке звільнення допускається під час знаходження його на лікарняному, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, оскільки дана норма чинного законодавства не містить будь якої заборони.

Також можливе звільнення працівника, під час знаходження його на лікарняному, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, за угодою сторін згідно частини 1 статті 36 КЗпП.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи