Новости

Як впровадити посаду фахівця із соціальної роботи до штатного розпису апарату селищної ради та фінансувати її згідно з ЄТС за рахунок коштів місцевого бюджету?

25.05.2021

Як впровадити посаду фахівця із соціальної роботи до штатного розпису апарату селищної ради (або її структурного підрозділу) та фінансувати  цю посаду згідно з Єдиною тарифною сіткою за рахунок коштів місцевого бюджету?

В ГУ Держпраці у Рівненській області повідомили, відповідно до ч. 3 ст. 64 Господарського кодексу України підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Оплата праці професій (посад) здійснюється згідно тарифного розряду з урахуванням вимог  законодавства про оплату праці  працівникам, які працюють на посадах у органах місцевого самоврядування  згідно з Єдиною тарифною сіткою.

В бюджетній сфері для галузі охорони здоров’я та галузі соціального захисту населення основний оплатно-галузевий наказ єдиний — це Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 №308/519.

Конкретизація умов оплати праці міститься в наказі Мінсоцполітики від 18.05.2015 № 526 «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі – Наказ № 526).

Наказом №526 затверджено схеми тарифних розрядів окремо за категоріями посад.

Розрахунок посадових окладів проводиться, виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, установленого в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

При визначенні конкретного розміру посадового окладу необхідно керуватись нормами постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, на виконання якої розроблений наказ № 526.

З 01.01.2021 р. посадові оклади розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду – 2670 грн.  (примітка 1 додатка 1 до постанови № 1298).

Додатково повідомляємо, що роз’яснення Управління Держпраці не є нормативно-правовим актом та має лише інформаційний характер.

Головний державний інспектор сектору експертизи умов праці Управління Держпраці у Рівненській області Світлана Нагорна   
 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи