Новости

Мінцифра почала збір офіційних заявок від голів громад для отримання інтернет-субвенції

18.05.2021

До 28 травня включно триватиме прийом офіційних заявок від голів громад для участі у проєкті “Інтернет-субвенція”. Заповнити заявку можна на порталі Дія за посиланням.

Під час подання заявок варто звернути увагу на головні критерії відбору — ціну і соціальний ефект. Субвенцію отримає громада на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде найбільше користі. Пріоритетність населених пунктів визначатиметься за формулами, що визначені у Постанові КМУ,  які враховують кількість жителів сіл і кількість об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитсадків, ЦНАПів, медзакладів, бібліотек та інших соцоб’єктів). 

У проєкті йдеться виключно про оптичні мережі:

“Оптичний інтернет на сьогодні — це безальтернативний спосіб забезпечення стійкого, надійного швидкісного інтернету. Ця технологія буде актуальна ще найближчі 10-15 років щонайменше і саме її отримають більше 3 тис. українських сіл уже у 2021 році”, — зазначив Олександр Шелест.

У державному бюджеті України на 2021 рік закладені 500 млн грн на проєкт “Інтернет-субвенція”. Щоб успішно його втілити, Мінцифра створила окремий сайт, де можна дізнатися усі подробиці отримання фінансування і стежити за перебігом проєкту в реальному часі.

На підготовчому етапі до Мінцифри надійшло 762 заявки. Усі попередньо зареєстровані громади отримають 2 сповіщення про старт подання офіційних заявок: лист-повідомлення від Мінцифри на електронну пошту, дзвінок на вказаний у попередній заявці номер телефону (автообдзвін здійснить партнерська компанія Binotel).

Під час офіційного подання заявок у Мінцифрі очікують ще більше охочих отримати фінансування на інтернетизацію сіл, адже досі оптичні технології недоступні більш як 3 млн українців у 15 тис. сіл.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи