Новости

Урядом визначено порядок розподілу коштів Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти

18.05.2021

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти, передбачених у державному бюджеті». Документом визначено напрями фінансування, процедуру подання заявок на фінансування, порядок утворення комісії з розподілу коштів та її роботи, механізм прийняття рішення.

Бюджетні кошти планується спрямувати на:

  • здійснення невідкладних аварійних ремонтно-відновлювальних робіт;
  • забезпечення технічних протипожежних заходів у закладах освіти;
  • відновлення та розбудову мережі гуртожитків для проживання студентів, курсантів невійськових закладів освіти;
  • здійснення заходів з енергоефективності;
  • завершення будівництва нових будівель і споруд, реконструкцію, капітальний ремонт будівель (їхніх частин), споруд, спортивних майданчиків, формування нового освітнього простору.

Постанова розроблена МОН на виконання статті 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України з метою врегулювання порядку використання коштів, передбачених МОН у державному бюджеті для закладів фахової передвищої та вищої освіти на відповідний рік за бюджетною програмою за КПК ВК 2201140 «Фонд розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти».

Перелік об’єктів та заходів, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів у відповідному році, затверджується МОН на підставі пропозицій комісії, сформованих за результатами розгляду поданих закладами освіти письмових заяв та документів.

Зазначимо, що у 2021 році для Фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти передбачено 250 млн грн.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи