Новости

ДРС розробила рекомендації для ОМС щодо видачі дозвільних документів

14.05.2021

Державна регуляторна служба України підготувала для ОМС методичні рекомендації щодо забезпечення органами місцевого самоврядування повноважень в частині реалізації державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

Для цього фахівці ДРС узагальнили типові помилки при підготовці проектів рішень органів місцевого самоврядування з усіх областей України.

Зокрема, щодо затвердження порядків видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами або дозволів на розміщення тимчасових споруд.

«Переконаний, що місцевим підприємцям також буде корисно з ними ознайомитися для мінімізації корупційних ризиків та захисту своїх прав. Адже ми піднімаємо питання щодо порушень у таких рішеннях ОМС, які безпосередньо й суттєво впливають на діяльність багатьох суб’єктів господарювання», – заявив Голова ДРС Олексій Кучер.

З методичними рекомендаціями ДРС можна ознайомитися за посиланням.

Зазначимо, що ДРС здійснює аналіз проектів рішень органів місцевого самоврядування, які надходять до Служби для підготовки пропозицій щодо проектів регуляторних актів, в тому числі проектів, що регулюють видачу документів дозвільного характеру.

Нагадаємо, раніше ДРС підготувала «дорожню карту» для органів місцевого самоврядування — методичні рекомендації з проведення регіонального регуляторного перегляду.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи