Новости

Як працюватимуть банки на свята та вихідні у травні 2021 року

26.04.2021

Національний банк на своїй сторінці у Facebook нагадує, що наближаються травневі свята, які цьогоріч припадають на вихідні дні:

  • 1 травня – День праці,
  • 2 травня – Великдень,
  • 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Тож згідно із законодавством святковими та офіційними вихідними днями будуть 1 – 4 та 8–10 травня.

Як працюватимуть банки у цей період?

Незалежно від святкових та неробочих днів, система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює у режимі 23/7, і банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Скористатися цією можливістю чи ні – кожен банк визначає самостійно на свій розсуд, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України. Тому варто завчасно уточнити у свого банку графік роботи на травневі свята.

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі:

  • 1 – 4 травня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 5 травня 2021 року.
  • 8 – 10 травня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 11 травня 2021 року.
За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи