Новости

Під час травневих свят у Києві діятиме обов’язковий особливий режим

22.04.2021

Про це бізнесу повідомила Ганна Старостенко, Заступник голови Київської міської державної адміністрації, під час зустрічі 20 квітня. Однак, остаточне рішення щодо цього питання буде прийнято на найближчому засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Представники бізнесу будуть завчасно проінформовані про  деталі впровадження спеціального режиму на період свят.

Ганна Старостенко висловила стриманий оптимізм щодо розвитку ситуації з COVID-19 в місті Києві. Як відомо, з 23 березня 2021 року Київ віднесли до червоної зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Це вже другий раз, коли Київ опиняється в червоній зоні, однак у порівнянні з ситуацією восени 2020 року, рівень госпіталізації є зараз втричі більшим. На початку переходу Києва до червоної зони обмежень – показник завантаженості ліжок в столичних закладах охорони здоров’я перевищував 100%.  Наразі рівень заповненості становить 65% для всіх ліжок та 80% для ліжок з киснем – тож є тенденція до зменшення навантаження на медичну систему. Водночас, кількість госпіталізованих все ще залишається досить високою, а ситуація додатково ускладняється новими штамами коронавірусу.

Втім, в КМДА вважають можливим деяке послаблення обмежувальних заходів після 30 квітня. Мова йдеть про відкриття дитячих садків та шкіл, а також кафе та ресторанів з обмеженнями для помаранчевої зони. Крім того, планується відновлення роботи громадського транспорту у звичному режимі.

Разом з тим, проблема з отриманням спецперепусток для проїзду співробітників в громадському транспорті міста Києва все ще залишається для роботодавців актуальною до кінця строку поточного карантину. Ганна Старостенко наголосила, що поінформована про складнощі з отриманням перепусток і запевнила бізнес, що питання буде передано до її колег з Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Загалом, у період поточного карантину було видано 500 тисяч спецперепусток. У разі, якщо в Києві знову будуть впроваджені обмеження щодо використання громадського транспорту у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, КМДА розгляне можливість переведення системи перепусток в цифровий формат.  В такому випадку діючими зараз спецперепустками можна продовжувати користуватися.

В контексті пом’якшень Європейська Бізнес Асоціація також наголосила на тому, щоб дозволити торговим центрам здійснювати діяльність на період жорстких карантинних заходів. Адже сучасні центри облаштовані усіма необхідними умовами для виконання вимог карантинних обмежень. Вони є з систематичною організацією, тож набагато простіше слідкувати за дотриманням бізнесом та населенням санітарно-протиепідемічних правил.

Незважаючи на те, що Київ є лідером за кількістю вакцинованого населення – в столиці від COVID-19 вже прищеплені понад 44 тисяч осіб, темпи проведення національної кампанії з вакцинації все ж є недостатніми. Тому, влада Києва має намір за кошти власного бюджету здійснити закупівлю вакцин для мешканців міста. За словами пані Старостенко, у даний момент ведуться перемовини з виробниками про контрактування, а коли угода буде підтверджена – громадськості буде повідомлено про компанію-виробника, назву вакцини та їх замовлену кількість. Щеплення киян буде здійснюватися згідно з Дорожньою картою вакцинації МОЗ.

Спільнота сподівається, що спільними зусиллями бізнесу та владі вдасться знайти баланс у розв’язання проблем організації роботи в умовах карантину.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи