Новости

Підготовка фахівців за спеціальністю «Професійна освіта» на рівні фахової передвищої освіти може здійснюватися за кошти Держбюджету

09.04.2021

Коледжі отримали можливість здійснювати підготовку фахівців за спеціальністю 015 «Професійна освіта» на рівні фахової передвищої освіти за кошти Державного бюджету. Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України від 09.02.2021 № 153, зареєстрованому в Міністерстві юстицій України 23 березня 2021 року за  № 373/35995.

Наказ № 153 набрав чинності 2 квітня 2021 року (опубліковано в «Офіційному віснику України» № 25 від 02.04.2021).

Заклади фахової передвищої освіти зможуть отримати державне замовлення на підготовку педагогічних працівників для закладів професійної (професійно-технічної) освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта».

Наказ розроблено з метою приведення нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України у відповідності до Закону України «Про фахову передвищу освіту» та вимог абзацу третього пункту 3 частини четвертої розділу XIV «Прикінцеві та перехідні положення» зазначеного Закону.

Нагадаємо, забезпечити фінансову автономію ЗВО та унормувати здобуття освіти за дуальною формою – пріоритетні дії Уряду у сфері вищої освіти.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи