Новости

Об'єднана звітність з ПДФО, ВЗ і ЄСВ: Мінфін пропонує нову форму додатку 4ДФ

08.04.2021

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (далі – проект наказу).

Проект наказу розроблений Мінфіном спільно з ДПС України на виконання Закону України від 04 листопада 2020 року № 962-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій», яким доповнено перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб:

  • дохід у вигляді бюджетного гранту під час його нарахування (виплати, надання) на користь платника податків. Зазначений дохід також не включається до доходу фізичної особи – підприємця та особи, яка провадить незалежну професійну діяльність;
  • сплачена закладом культури вартість товарів та послуг, а саме проїзду, проживання, харчування, охорони, страхування, медичного обслуговування, тренування, що пов’язані з участю такого платника податку у створенні та показі (проведенні) культурних, у тому числі гастрольних, заходів, якщо це передбачено умовами договору з такими платниками податку. Такі доходи не вважаються додатковим благом такого платника податку.

Проектом наказу передбачається внесення змін до додатку 4ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, та до Порядку його заповнення в частині виконання податковим агентом – надавачем бюджетних грантів свого законодавчого обов’язку щодо відображення у Податковому розрахунку за формою № 4ДФ інформації про нараховані (виплачені) у звітному податковому періоді доходи у вигляді бюджетних грантів та інформації про факт використання бюджетного гранту за цільовим призначенням, порушення платником податків умов договору про цільове використання, повернення платником податку бюджетного гранту на користь надавача бюджетного гранту.

У разі прийняття документу додаток 4ДФ за оновленою формою перший раз подається за ІІ квартал 2021 року. 

Проект наказу оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет (www.mof.gov.ua).

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту наказу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: infomf@minfin.gov.ua.
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua,

ДОВІДКОВО

  • Проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (завантажити)
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4»  (завантажити)
  • Додаток 1. Додаток 4 ДФ  (завантажити)
  • Зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи