Новости

Триває прийом заяв про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти

02.04.2021

Міністерство освіти і науки України продовжує приймати заяви про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання.

Переоформлення здійснюється на підставі чинних ліцензій за спеціальностями згідно з Переліком галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти (постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 №266, зі змінами), за заявою закладу освіти, що подається до Міністерства освіти і науки України через відповідний модуль в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Замість відомостей про ліцензії за спеціальностями, що переоформлені, до Ліцензійного реєстру суб’єктів освітньої діяльності у сфері вищої освіти вносяться відомості про ліцензії за відповідними рівнями та освітніми програмами, що передбачають присвоєння професійних кваліфікацій з професій, для яких запроваджено додаткове регулювання.

Зазначимо, що в ЄДЕБО переоформлені ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями деактивуються.

Звертаємо увагу, що непереоформлені ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальностями у сфері вищої освіти не братимуть участь у вступній кампанії 2021 року, оскільки будуть заблоковані в ЄДЕБО. Про це буде зроблено відповідний запис у Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності у модулі «Ліцензії вищої освіти».

Нагадуємо, заяви про переоформлення ліцензій у сфері вищої освіти необхідно подавати до Міністерства освіти і науки України з урахуванням листа МОН №1/9-574 від 12.10.2020 на підставі актуальних даних в ЄДЕБО.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи