Новости

Подовжено дію дозволів, строк яких закінчився під час карантину

26.03.2021

Документи дозвільного характеру, строк дії яких закінчується у період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), вважаються такими, дію яких продовжено на період карантину і протягом 3 місяців з дня його закінчення.

ДРС звертає увагу суб’єктів господарювання та дозвільних органів, що Законом про підтримку на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, який набрав чинності 10 грудня минулого року, внесені зміни до Закону про дозвільну систему.

Зміни стосуються документів дозвільного характеру, що не обумовлені міжнародними зобов’язаннями або іншими обмеженнями, встановленими законом, строк дії яких закінчується у період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), вважаються такими, дію яких продовжено на період карантину та обмежувальних заходів.

Таким чином дозволи, строк дії яких закінчився під час карантину, вважаються чинними впродовж ще трьох місяців з дня його закінчення.

Також варто зазначити, що на сьогодні ліцензії та документи дозвільного характеру, видані суб’єктам господарювання, що здійснюють свою діяльність на території проведення антитерористичної операції, продовжують свою дію до моменту юридичного закінчення АТО.

Крім того, дозволи та ліцензії, видані суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції, строк дії яких закінчився, продовжують діяти на період її проведення. 

Законом визначено, що датою завершення АТО є набрання чинності Указом Президента України про завершення проведення антитерористичної операції. На даний час відповідний Указ Президента України відсутній.

Нагадаємо, що органи місцевого самоврядування не мають підстав вимагати від суб’єктів господарювання отримувати дозвіл на провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень та ринків, у тому числі дозволів на розміщення об’єктів виїзної, виносної та сезонної торгівлі.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи