Новости

Мінекономіки розробило порядок використання антибіотиків у ветмедицині

02.03.2021

Мінекономіки розробило та оприлюднило для громадського обговорення проккт наказу “Про затвердження Порядку використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині”.

Документ визначає правила і умови застосування протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, обов’язки осіб, які використовують антибіотики; перелік випадків, коли застосування антибіотиків є забороненим, а також заходи, спрямовані на зменшення використання протимікробних препаратів.

Прийняття наказу забезпечить раціональне використання протимікробних препаратів у ветеринарній медицині, що сприятиме запобіганню виникнення такої проблеми, як стійкість мікроорганізмів до антибіотиків.

«Затвердження Порядку сприятиме упорядкуванню обігу і використання протимікробних препаратів, а також уникненню випадків необґрунтованого їх використання. Як наслідок – це позитивно вплине на здоров’я не лише тварин, але й людей», — зазначив заступник Міністра Сергій Глущенко.

З проектом наказу можна ознайомитись за посиланням

Довідково.

Проект наказу розроблено на виконання Національного плану дій щодо боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів, затвердженого розпорядженням Кабміну від 06 березня 2019 року № 116 «Про затвердження Національного плану дій щодо боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів».

За матеріалами Мінекономіки

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи