Новости

Закладам охорони здоров’я не потрібна додаткова акредитація для видачі лікарняних

15.02.2021

ДРС запропонувала МОЗ скасувати вимогу щодо обов’язкової акредитації для закладів охорони здоров’я, які видають листки непрацездатності.  

До Міністерства охорони здоров’я направлено рішення про необхідність виключити з наказу МОЗ норми, які запроваджують додаткове необґрунтоване навантаження на заклади охорони здоров’я та відповідно усунути порушення принципів державної регуляторної політики. 

ДРС відреагувала на звернення та встановила, що відповідно до законодавства заклади охорони здоров’я можуть добровільно проходити акредитацію незалежно від форми власності.

Наказом МОЗ передбачалась вимога отримання акредитаційного сертифіката, окрім наявної у закладів охорони здоров’я ліцензії на право провадження діяльності з медичної практики. 

Нагадаємо, рішення ДРС про усунення порушень принципів державної регуляторної політики має бути виконано у двомісячний строк з дня прийняття рішення.

Зазначимо, якщо МОЗ не виконає рішення ДРС, дія окремих положень зазначеного регуляторного акта зупиняється наступного дня після закінчення строку для виконання такого рішення.

ДРС постійно збирає інформацію про законодавчі акти чи їх складові норми, що не відповідають або прямо суперечать політиці дерегуляції.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи