Новости

Щодо спрямування КНП надходжень за оренду майна до відповідних місцевих бюджетів або ОМС: які заборони?

16.01.2021

Фахівці ДПС у Луганській області розповіли. Спрямування комунальним некомерційним підприємством, у т. ч. закладом охорони здоров'я, частини надходжень за оренду майна, закріпленого за ними на праві господарського відання або оперативного управління, до відповідних місцевих бюджетів або органів місцевого самоврядування – засновників таких підприємств, є розподілом отриманих доходів.

Нагадаємо: обов’язковими умовами перебування комунального некомерційного підприємства в статусі неприбуткової організації є, зокрема, заборона розподілу доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів таких організацій, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб та використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Відповідні роз’яснення надано листом Міністерства фінансів України від 20.07.2020 № 11210-09-10/21871 «Щодо питання правомірності перебування у Реєстрі неприбуткових установ та організацій комунальних некомерційних підприємств, у тому числі закладів охорони здоров’я, у разі отримання та розподілу орендної плати за оренду майна таких підприємств, що закріплено за ними на праві оперативного управління».

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи