Новости

Затверджено плани перевірок Фондом соціального страхування на І квартал 2021 року

08.01.2021
Тема:

Регіональні відділення ФСС оприлюднили плани-графіки проведення документальних планових перевірок страхувальників на І квартал 2021 року. Будьте уважні: до вказаних планів також включено й деякі КНП.

Більш детально ознайомитися з квартальними планами-графіками перевірок із розбивкою за областями можна на офіційних сайтах регіональних відділень ФСС.

Також зауважимо, що з 10 жовтня 2020 року діє новий порядок перевірок Фондом соціального страхування — Порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання, затверджений постановою правління ФСС від 02.10.2020 р. № 23. З цього моменту ФСС може проводити камеральні та документальні перевірки, тимчасово припиняти виплати в разі відмови або перешкоджання з боку страхувальника в проведенні перевірки, виявлення фактів подання ним до Фонду недостовірних відомостей.

Нагадаємо, що на сьогодні ФСС не включений до кола органів державного нагляду, визначених терміном «державний нагляд (контроль)» Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності від 05.04.2007 р. № 877-V.

Тобто заборона проводити перевірки у сфері господарської діяльності (як це визначено для інших контролюючих органів) на ФСС не поширюється — він має право на проведення планових перевірок і під час карантину.

Під час перевірок страхувальників перевіряють:

  • стан заборгованості за страховими коштами;
  • правомірність призначення та виплати матеріального забезпечення застрахованим особам;
  • правильність обчислення середньоденної заробітної плати, з якої обраховують суми матеріального забезпечення застрахованим особам;
  • правомірність заявлення та використання страхових коштів, які надійшли від ФСС;
  • роботу комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації;
  • відповідність даних бухгалтерського обліку даним звітності щодо коштів ФСС.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи