Новости

Кабмін схвалив внесення змін до Митного тарифу для сприяння розвитку легкої промисловості України

18.11.2020

Уряд схвалив розроблений Міністерством фінансів спільно з Держмитслужбою та профільною асоціацією «Укрлегпром» проект Закону «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості».

Законопроект передбачає перегляд (уніфікацію) ставок ввізного мита на товари легкої промисловості для прискорення митного оформлення таких товарів та сприяння розвитку легкої промисловості.

Шляхом викладення в новій редакції груп 50 – 59  Митного тарифу України, встановленого Законом України від 04.06.2020 № № 674-ІХ, пропонується наступне:

  • встановити пільгові ставки ввізного мита у розмірі 0% на сировину, що не виробляється в Україні — пряжа, волокна, нитки;
  • встановити пільгові ставки ввізного мита в розмірі від 1% до 8% на готову продукцію — тканини, фетр і повсть, сітки плетені, шпагат та канати;
  • підвищити повні ставки ввізного мита до 10% на товари легкої промисловості по тих товарних підкатегоріях, де такі ставки менші 10%.

За інформацією Укрлегпрому, перегляд (уніфікація) ставок ввізного мита сприятиме зростанню обсягів ввезення на митну територію України текстильної сировини і матеріалів для переробки.

 У разі прийняття законопроекту Верховною Радою, такі зміни у Митному тарифі сприятимуть спрощенню ведення вітчизняним бізнесом зовнішньо-економічної діяльності, а в найближчій перспективі — можливість прискорення розвитку легкої промисловості в Україні, що забезпечить потреби внутрішнього та зовнішнього споживача  якісними, актуальними на світовому ринку, товарами.

Законопроект пройшов всі необхідні погодження, у тому числі Мінекономіки та Мін’юст.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи