Новости

Щодо заповнення р. 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі зміни узагальненої інформації про однотипні транспортні засоби

16.11.2020

Як заповнюється розд. 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі зміни узагальненої інформації про однотипні транспортні засоби з типом об’єкта оподаткування «автомобільні транспортні засоби» («34 – Автотранспорт»)?

У разі зміни відомостей про однотипні об’єкти оподаткування (тип «автомобільні транспортні засоби») внесення змін до інформації, що була подана як узагальнена, здійснюється з дотриманням п. 8.5 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 та пункту 2 Пам’ятки. Розділ 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення за ф. № 20-ОПП) заповнюється за такими правилами:

  1. У разі зміни кількості транспортних засобів у зв’язку з їх продажом/придбанням:
  • у графу 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування», у графі 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування» зазначається фактична кількість однотипних транспортних засобів на момент подання повідомлення за ф. № 20-ОПП.
  1. У разі зміни місцезнаходження, стану, виду права власності:
  • у рядку з узагальненою інформацією, яка підлягає поділу у зв’язку зі змінами, що відбулись відносно деяких об’єктів оподаткування, інформація щодо яких включена до узагальненої, в графу 2 «Код ознаки надання інформації» вноситься значення «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування».

По об’єктах оподаткування, по яких відбулись зміни, інформація надається окремими рядками у кількості, необхідній для відображення об’єктів, що групуються за однаковими станом, видом права власності, місцезнаходженням. У графі 2 цих рядків проставляється значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування». Ідентифікатор цих об’єктів оподаткування змінюється.

  1. Якщо відбулись зміни по всіх об’єктах оподаткування, включених до узагальненої інформації, у тому числі через зміну призначення об’єкта оподаткування, то у рядку із узагальненою інформацією в графі 2 проставляється значення «6 – закриття об’єкта оподаткування», інформація щодо об’єктів відносно яких відбулись зміни подається за правилами згідно з п. 2 Пам’ятки.
За матеріалами «ЗІР: категорія 116.11»


 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи