Новости

Чи можуть пацієнти звертатись у комунальні лікарні, якщо Е-направлення виписав сімейний лікар-ФОП

10.11.2020

Майже 955 тис. пацієнтів обрали свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра у приватних центрах або серед лікарів-ФОП. У багатьох з них виникають питання, чи можуть вони звертатись з електронним направленням до комунальних закладів охорони здоров’я. Про це повідомляє Національна служба здоров'я України на своїй сторінці у Facebook

Пацієнт приватного центру чи лікаря-ФОП вільно обирає заклад, в який планує звернутись, наприклад, на консультацію чи на обстеження. Головні умови при цьому:

  • укладена декларація з лікарем-ФОП або лікарем приватного центру;
  • наявність електронного направлення на консультацію, обстеження тощо;
  • комунальний заклад працює за контрактом з Національною службою здоров’я, і в межах договору з НСЗУ надає ті медичні послуги, які пацієнт планує отримати.

До речі, це правило працює і навпаки. З електронним направленням сімейного лікаря, який працює в комунальному центрі ПМД, пацієнт може звернутись до приватної клініки по спеціалізовану медичну допомогу.

Національна служба здоров’я уклала договори з 64 приватними закладами, які надають спеціалізовану допомогу - амбулаторну, стаціонарну, інструментальні дослідження для ранньої діагностики онкозахворювань (мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія), реабілітацію, гемодіаліз та інші.

За матеріалами НСЗУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи