Новости

Бізнес виступає за якнайшвидший запуск е-ТТН на повноцінній основі

17.09.2020

16 вересня Уряд ухвалив рішення про продовження експериментального проекту з тестування електронно-транспортних накладних до кінця року. Про це повідомляє Спілка Українських Підприємців на своїй сторінці у Facebook.

На цей період в Україні одночасно з використанням системи електронного документообігу електронної ТТН, продовжать використовуватися товарно-транспортні накладні в паперовій формі.

Головною перевагою е-ТТН для транспортних компаній є спрощення оформлення, виписки та оперативне підписання електронної форми товарно-транспортних накладних усіма учасниками процесу, відсутність необхідності повторного оформлення загублених документів.

Це важлива реформа, впровадження якої домігся Комітет з транспорту і логістики СУП (зміни, що дозволили використання е-ТНН, були внесені до Наказу №363 Міністерства інфраструктури).

Спілка Українських Підприємців наголошує, що для повноцінного запуску е-ТТН в країні в рамках експериментального періоду має бути створена єдина база для зручного обміну даними між операторами, що надсилатимуть та опрацьовуватимуть такі накладні. Бізнес очікує на повноцінний запуск ініціативи уже у 2021 році.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи