Новости

Як юридична особа може отримати КЕП для РРО

15.09.2020

Яким чином ЮО може отримати у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС кваліфіковану електронну печатку для реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та який номер зазначається у графі «№» поля «Електронна печатка (для РРО)» реєстраційної картки (для ЮО)?

Пунктом 9 частини першої ст. 1 Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» визначено, що електронна печатка – електронні дані, які додаються створювачем електронної печатки до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються і використовуються для визначення походження та перевірки цілісності пов’язаних електронних даних.

Юридична особа може звернутись до будь-якого відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) за отриманням кваліфікованої електронної печатки (далі – Печатка), яка буде застосовуватися в програмних реєстраторах розрахункових операцій (далі – РРО).

Юридичній особі для отримання Печатки (незалежно від наявності РРО) необхідно:

  • здійснити попередній запис (на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України) до відповідного відокремленого пункту реєстрації (далі – ВПР) засобами телефонного зв’язку (інформація щодо режиму роботи ВПР та засобів зв’язку розміщена у розділі «Контакти» офіційного інформаційного ресурсу Надавача (http://acskidd.gov.ua);
  • підготувати необхідний перелік реєстраційних документів для отримання Печатки, з яким можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача, обравши категорію «електронна печатка для РРО (Юридична особа)»;
  • прийти у відповідний ВПР на зазначений час з оригіналами документів для ідентифікації користувача та передачі необхідних для реєстрації документів.

Слід зазначити, що у графі «№» поля «Електронна печатка (для РРО)» реєстраційної картки (для юридичної особи) зазначається номер РРО арабськими цифрами (наприклад, починаючи з 1 (одиниці) послідовно в порядку зростання відповідно до кількості РРО, необхідних юридичній особі для проведення розрахункових операцій).

На кожний РРО формується окремий кваліфікований сертифікат електронної печатки, тому юридична особа подає Надавачу окремий пакет документів на кожну печатку для РРО.

За матеріалами «ЗІР: категорія 301.04»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи