Новости

НБУ уточнив процедуру ліцензування юридичних осіб, що мають намір надавати банкам послуги з інкасації

01.09.2020

Національний банк України уточнив процедуру  ліцензування юридичних осіб, що мають намір надавати банкам послуги з інкасації.

Про що йдеться та на які зміни чекати таким юридичним особам?

1. Додатково врегульоване питання про повернення оплати заявнику, у разі відмови у видачі ліцензії або в отриманні погодження Національного банку на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки;

2. Встановлені вимоги до юридичної особи страхувати повний обсяг готівки, що нею оброблятиметься та зберігатиметься;

3. Тепер юридична особа зобов’язана повідомляти Національному банку, у разі відкриття нових відокремлених підрозділів для оброблення та зберігання готівки.

Такі зміни зроблять зрозумілішою процедуру ліцензування юридичних осіб, що мають намір надавати банкам послуги з інкасації та здійснювати операції з оброблення та зберігання готівки, а також сприятимуть захисту інтересів їх клієнтів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 25 серпня 2020 року № 125 “Про внесення змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації”.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи