Новости

МОЗ рекомендує учням проходити медичний огляд незалежно від дати початку навчального року

31.08.2020

Для попередження інфікування COVID-19 МОЗ рекомендує учням проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року. На цьому наголосив заступник Міністра охорони здоров'я України - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

”Для попередження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, МОЗ рекомендує проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд ближче до дати дня народження учня”, — підкреслив Віктор Ляшко.

Згідно з листом-роз’ясненням, яке МОЗ надіслало МОН, перед вступом у заклад середньої загальної освіти учні повинні пройти комплексний медичний огляд. Але учні 2-11 класів можуть проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд раз на рік у зручний час та незалежно від дати початку навчального року.

Після проходження медичного огляду заклад охорони здоров’я видає для надання медичному працівникові закладу середньої загальної освіти форму № 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду” та форму № 063/о.

Довідка про щеплення, вказані у формі № 063/о, дає медичним працівникам закладу освіти інформацію про наявність чи відсутність щеплень у конкретної дитини.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи