Новини

Списання понаднормових витрат палива

26.08.2020

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що об'єктом оподаткування податком на прибуток підприємств є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України (пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Кодексу).

Положеннями Кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування, зокрема за операціями зі списання понаднормових витрат палива.

Тож, такі операції відображаються при формуванні фінансового результату до оподаткування та відповідно об'єкту оподаткування податком на прибуток підприємств згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Звертаємо вашу увагу на те, що нещодавно Кабінет Міністрів України постановою від 05.08.2020 № 686 затвердив норми втрат нафтопродуктів під час їх приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування. Детальніше про це у повідомленні Офісу – «Обіг нафтопродуктів - затверджені норми природних втрат».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку