Новини

Зміни в призначенні на посади державної служби на період дії карантину

23.08.2020
Тема:

Кабмін постановою від 05.08.2020 р. № 688 вніс зміни до постанови КМУ від 22.04.2020 р. № 290 (далі — постанова № 290), якими передбачено таке.

1. Місцевим державним адміністраціям:

  • забезпечити у двотижневий строк після відміни карантину оголошення конкурсів на посади державної служби, призначення на які здійснилися відповідно до Порядку призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою № 290 (далі — Порядок № 290);
  • утриматися на період дії Порядку № 290 та після відміни карантину від переведення держслужбовців, призначених на держслужбу шляхом укладення контрактів на підставі Типового контракту, затвердженого постановою № 290, на рівнозначні або нижчі посади;
  • забезпечити внесення до контрактів про проходження держслужби на період дії карантину змін щодо обмеження граничних строків їх дії з урахуванням положень абз. 6 п. 8 розд. II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік"» від 13.04.2020 р. № 553-IX.

2. Змінами визначено, що Порядок № 290 встановлює механізм добору на вакантні посади держслужби на період дії карантину, установленого Кабміном (раніше йшлося і про період протягом 30 днів з дня відміни цього карантину).

Уточнено, що рішення про необхідність призначення на вакантну посаду держслужби на період дії карантину (передбачене п. 13 Порядку № 290), не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня його прийняття розміщується разом з оголошенням про добір через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби (ЄПВДС).

Додано, що забезпечення організації та проведення співбесіди покладається на уповноважену особу (новий абзац п. 19 Порядку № 290).

Новим абзацом п. 21 Порядку № 290 передбачено, що граничний строк перебування особи на посаді держслужби, призначення на яку відбулося шляхом укладення контракту, становить не більше двох місяців після відміни карантину.

Уточнено, що в разі відмови особи від підписання контракту або ознайомлення з рішенням про призначення на посаду держслужби вона вважається такою, що відмовилася від зайняття посади державної служби (оновлений п. 23 Порядку № 290).

Інформація про прийняте рішення за результатами добору з призначення на вакантну посаду шляхом укладення контракту оприлюднюється на ЄПВДС протягом одного робочого дня після отримання рішення суб’єкта призначення або керівника держслужби в держоргані, зокрема, для посад категорій «Б» і «В» — службою управління персоналом держоргану, в якому прийнято рішення про необхідність призначення на вакантну посаду.

Така інформація повинна містити прізвище, ім’я та по батькові особи, найменування посади, строк укладення контракту.

3. У Типовому контракті, затвердженому постановою № 290:

  • пункт 5, який містив інформацію про спеціальні вимогами до особи, виключено;
  • встановлено, що граничний строк перебування особи на посаді державної служби, призначення на яку відбулося шляхом укладення контракту, становить не більше двох місяців (раніше — не більше чотирьох місяців) після відміни карантину (оновлений абз. 2 п. 21).

Постанова № 688 набрала чинності 08.08.2020 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку