Новини

НСЗУ підписала договори за підвищеними тарифами на екстрену медичну допомогу з 25 центрами ЕМД

30.07.2020

29 липня МОЗ внесло зміни до паспорту бюджетної програми. І протягом кількох годин НСЗУ підписала додаткові угоди на збільшення тарифів з усіма 25 центрами ЕМД на суму 1 260 113 733 грн. Таким чином, сума контрактів центрів екстреної медичної допомоги з НСЗУ зросла з 4,7 млрд грн до майже 6 млрд грн. Вже сьогодні НСЗУ готова прийняти перші звіти від закладів на оплати за новими тарифами і оплачувати послуги, надані закладами. 

Нагадаємо, що так само в надзвичайно швидкий термін Національна служба здоров’я уклала договори з 25 центрами екстреної медичної допомоги на надання екстреної допомоги пацієнтам, а також на надання такої допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19 та з підозрою на нього.

Отже, загальна сума коштів, які центри ЕМД отримають за надання послуг з екстреної допомоги – 5 917 677 242 грн. Станом на сьогодні, за період з квітня по липень НСЗУ вже виплатила центрам ЕМД понад 2 млрд грн. А за боротьбу з COVID-19 25 центрів екстреної медичної допомоги отримали понад 481, 4 млн грн.

В 2021 році НСЗУ також планує підвищити тарифи для екстреної медичної допомоги. Впливаючи на якість медичної допомоги через правильність вибору закладу, до якого буде госпіталізовано пацієнта з підозрою на інфаркт або інсульт. Зокрема, НСЗУ пропонує ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів. Центр екстреної медичної допомоги отримає більше коштів, якщо бригада доставлятиме пацієнта саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на ці пріоритетні послуги - а значить, у ньому є все необхідне обладнання та спеціалісти для надання допомоги пацієнту.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку