Новини

Встановлено фінансові нормативи та пруденційні показники для нових фінансових установ

24.07.2020

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повідомляє , що вступили в дію зміни до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками, рішення № 333 від 25.06.2020.

Рішення зареєстроване в Міністерстві юстиції України 13.07.2020 за № 652/34935 і набирає чинності з дня його офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» 24.07.2020.

Змінами до зазначеного рішення встановлюються вимоги щодо дотримання обов’язкових фінансових нормативів та показників управителями фондів операцій з нерухомістю (ФОН) та фондів фінансування будівництва (ФФБ) при здійсненні діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, а також адміністраторами недержавних пенсійних фондів.

Зокрема, для управителів ФОН та ФФБ встановлено наступні фінансові нормативи та показники:

  • коефіцієнт залучення коштів;
  • норматив поточної ліквідності;
  • норматив платоспроможності;
  • розмір резервного фонду.

Для адміністраторів НПФ пропонується встановити такі пруденційні показники:

  • норматив достатності власних коштів;
  • коефіцієнт покриття операційного ризику.

Звертаємо увагу, що пункти щодо нормативних значень пруденційних показників набирають чинності з 01 січня 2021 року.

Документ розроблено на виконання вимог Законом України від 12.09.2019 №79-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», яким на Комісію покладено повноваження з регулювання діяльності нових професійних учасників на ринку цінних паперів.

Усі зміни та нововведення щодо регулювання діяльності нових видів професійної діяльності на ринку цінних оприлюднюються на офіційному вебсайті НКЦПФР та обговорюються з учасниками.

За матеріалами НКЦПФР 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку