Новини

КЕКВ при встановленні систем пожежогасіння та пожежної охорони: думка ДКСУ

18.07.2020
Тема:

ДКСУ в листі від 09.04.2020 № 16-07-07/6665 наголошує, що КЕКВ залежить від виду робіт, а також від подальшого відображення в бухобліку. При цьому, роз’яснюючи застосування КЕКВ при встановленні систем пожежогасіння та пожежної охорони, Казначейство наводить такі два коди:

  • 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», за яким відповідно до п.п. 13 п.п. 2.2.4 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом МФУ від 12.03.2012 р. № 333 (Інструкція № 333), оплачують послуги з побудови, створення і впровадження систем пожежогасіння, у тому числі оплата пасивного обладнання, якщо зазначене обладнання є невід’ємною частиною послуг;
  • 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів», за яким відповідно до п.п. 3 п.п. 3.1.3.2 Інструкції № 333 оплачують капітальний ремонт окремих вузлів та систем, які є складовою частиною інших об’єктів, зокрема пожежної охорони.

Відзначимо, що такий підхід до розмежування видатків виправданий, коли ідеться про ремонт протипожежної системи. Але якщо ми говоримо про встановлення її «з нуля», то навряд чи КЕКВ 2240 узгодиться з бухобліком, адже в бухобліку таку операцію доречно відображати або як створення нового об’єкта основних засобів, або як поліпшення об’єкта, на який вона встановлюється. Детальніше нашу думку з цього питання див. у матеріалі «В першу чергу, в першу чергу — це безпека: як обліковувати відеоспостереження, сигналізацію та інші системи контролю» // «Бухгалтерія: бюджет», № 47/2018, с. 23.

Хоча загалом, якщо ДКСУ надає такі роз’яснення, то, скоріш за все, складнощів в оплаті та протиріч із контролерами у вас виникнути не повинно.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку