Новини

Відтепер українці зможуть підтвердити РНОКПП за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження

15.07.2020

Ідентифікаційний код на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП

Верховна Рада України прийняла законопроект №2524, що передбачає відповідні зміни до Податкового кодексу України.

Зокрема, Міністерство цифрової тарнсформації долучилося до розробки законопроекту в частині підтвердження достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

РНОКПП (раніше – ідентифікаційний код чи ІПН) на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП. Тож українці зможуть пред’являти один із зазначених документів для надання даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Це дасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців, – понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.

Також відкрито шлях до запровадження е-РНОКПП – зображення в електронному вигляді інформації, що міститься у картці платника податків.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку