Новини

Мораторій на перевірки під час карантину

09.07.2020

Фахівці ДПС у Вінницькій області нагадують платникам податків про запровадження мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок. Мораторій триватиме  по останній календарний день місяця, в якому завершиться дія карантину. Проте мораторій не поширюється на ряд перевірок.

Тож навіть в період карантину податкові органи мають право проводити документальні позапланові перевірки з підстав, визначених п.п. 78.1.8 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу україни (далі - ПКУ) (щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від’ємного значення з ПДВ, яке становить більше 100 000 гривень).

Також не попали під дію мораторію і фактичні перевірки. Органам податкової служби дозволяється проводити перевірки щодо обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; цільового використання пального та спирту етилового; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками.

Також податківці здійснюють функції, визначені законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених підпунктами 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 п. 80.2 ст. 80 ПКУ.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку