Новини

Завершено державну реєстрацію наказів Мінфіну про застосування програмних РРО

08.07.2020

Міністерством юстиції зареєстровано наказ Мінфіну про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також наказ про затвердження форм і змісту розрахункових документів.

Зокрема, наказом від 23 червня 2020 року № 317 безпосередньо затверджено:

  • Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО);
  • Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн.

 Другим наказом від 18 червня 2020 року № 306:

  • вдосконалено форму і зміст розрахункових документів, що РРО та/або ПРРО;
  • затверджено нову форму розрахункового документа для операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів;
  • забезпечено можливість зазначення штрихкодів товарів.

В тому числі зміни торкнулись Порядків щодо реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій,  зокрема щодо можливості створення документів у паперовій та/або електронній формі.

Запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Програмне забезпечення «РРО в смартфоні» стане зручним і необтяжливим функціоналом для сумлінних платників податків.

Із текстом наказів можна ознайомитися за посиланням

Довідково:

З 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмного РРО буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.

Використання РРО, для певних видів діяльності ІІ – IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Запровадження програмного РРО передбачено Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» № 128- IX від 20 вересня 2019 року.

ДОДАТКОВО:

  • Наказ Міністерства фінансів України від 18.06.2020 № 306 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року № 13» (завантажити)
  • Наказ Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (завантажити)

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку