Новини

Витяг з реєстру платників ЄП І – ІІІ груп: який термін його дії та на підставі яких документів він видається?

06.07.2020

Протягом якого терміну контролюючий орган видає Витяг з реєстру платників ЄП першої – третьої груп, який його термін дії та на підставі яких документів він видається?

Відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України  (далі – ПКУ) за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку (далі – Витяг). Строк надання Витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (далі – Запит), а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження Запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форма Запиту та форма Витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

На сьогодні здійснюються заходи щодо подання Запиту та отримання Витягу в електронному вигляді засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

Витяг видається безпосередньо за основним місцем обліку платника податку (в головному управлінні ДПС (державній податковій інспекції, через яку подано Запит) особисто ФОП при пред’явленні документа, що посвідчує особу, його ксерокопії (з чітким зображенням), або її представнику за умови пред’явлення довіреності, засвідченої в нотаріальному порядку, на отримання Витягу, її ксерокопії (з чітким зображенням), та документа, що посвідчує особу такого представника, його ксерокопію (з чітким зображенням). Ксерокопії документів можуть бути подані як з Запитом так і при отриманні Витягу.

За матеріалами «ЗІР: категорія 107.01» 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку