Новини

Затверджено Порядок організації здобуття повної загальної середньої освіти засудженими до позбавлення волі

05.07.2020
Тема:

Кабмін постановою від 25.06.2020 р. № 526 затвердив Порядок організації здобуття повної загальної середньої освіти засудженими до позбавлення волі на певний строк або довічного позбавлення волі, а також неповнолітніми особами, взятими під варту (далі — Порядок № 526).

1. Визначено, що організацію здобуття освіти засудженими до позбавлення волі на певний строк або довічного позбавлення волі (далі — засуджені) та неповнолітніми особами, взятими під варту, забезпечують комунальні заклади загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО), за якими закріплені виправні та виховні колонії, слідчі ізолятори, або державні ЗЗСО, що створені при колоніях і належать до сфери управління Мін’юсту.

2. Здобуття освіти засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту, може організовуватися за інституційною (створюються класи з наповнюваністю від 5 до 30 осіб) або індивідуальною формою, визначеною законодавством, відповідно до чисельності осіб, які потребують отримання освітніх послуг.

3. Оплата праці педагогічних працівників, які забезпечують здобуття освіти засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту, здійснюється відповідно до законодавства.

4. Посадові інструкції педагогічних працівників, які забезпечують здобуття освіти засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту, повинні передбачати їх обов’язок дотримуватися вимог режиму і правил поводження із засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту.

5. Закріплення колоній (слідчих ізоляторів) за комунальними ЗЗСО, які можуть забезпечити здобуття освіти засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту, здійснюється за рішенням засновників ЗЗСО або відповідних органів управління у сфері освіти за поданням міжрегіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту, без створення окремої юрособи або відокремленого підрозділу.

Фінансування здобуття освіти засудженими та неповнолітніми особами, взятими під варту, в комунальних ЗЗСО, за якими закріплені колонії (слідчі ізолятори), здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам та інших джерел, не заборонених законодавством.

Постанова № 526 набирає чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку