Новини

Змінено терміни подання звітності для ФОП на загальній системі у разі ліквідації

02.07.2020

Фахівці ДПС у Полтавській області повідомляють, що Законом України від 16.01.2020 № 466–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни та доповнення до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зокрема, до пункту 177.11 статті 177 ПКУ.

Так, фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду.

Тобто, фізичній особі необхідно буде подати таку податкову декларацію протягом 20 календарних днів після закінчення місяця, у якому відбулося таке припинення (у попередній редакції п. 177.11 ст. 177 ПКУ – протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку