Новини

Посилення карантину в регіонах запроваджує місцева влада, якщо три дні поспіль ситуація на території не відповідає критеріям, визначеним Урядом

25.06.2020

Регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) повинні посилювати карантинні обмеження через коронавірус на місцях, якщо протягом трьох днів поспіль епідеміологічна ситуація в області не відповідає визначеним Урядом критеріям. 
 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 25 червня. 

«Уряд чітко визначив критерії, в тому числі щодо посилення карантину. Якщо протягом трьох днів показники на місці не відповідають критеріям, встановленим у постанові КМУ, регіональна комісія ТЕБ та НС повинна зібратися і визначитися щодо посилення карантинних заходів», - наголосив Максим Степанов. 

Як підкреслив очільник відомства, перелік карантинних заходів та обмежень, які повинні бути посилені визначені у Постанові Уряду. Посилення відбувається на територіях із значним поширенням COVID-19. Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:

  1. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить більш як 50%.
  2. Середня кількість тестувань становить менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.
  3. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (відношення кількості нових встановлених випадків захворювання до кількості проведених тестів) становить більш як 11%.
  4. Динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%, що перевіряється у разі реєстрації більше 8 випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

ДОВІДКОВО:

За підтримки UNICEF на сайті Центру громадського здоров'я запустили аналітичну панель статистики захворюваності на COVID-19, яка дозволяє відслідковувати дані у розрізі областей, районів і міст.

Карта доступна за посиланням

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку