Новини

Дізнатися про Систему ВankID НБУ стало простіше

24.06.2020

Активний розвиток Системи віддаленої ідентифікації BankID Національного банку (далі – Система BankID НБУ) є одним з пріоритетів Національного банку України, адже подальше розширення кількості її абонентів – як банків, так і небанківських надавачів послуг – є запорукою підвищення доступності фінансових послуг в Україні.

Сьогодні Національний банк відкриває сторінку про Систему ВankID НБУ, де буде знаходитись вся необхідна інформація для користувачів системи та її абонентів.    

Тут зібрана вся актуальна інформація про Систему ВankID НБУ – для чого вона створена, які переваги її використання, які послуги можуть отримувати користувачі, використовуючи цю систему, як абонентам приєднатися до системи тощо.

Загалом Національний банк спостерігає значний інтерес до Системи BankID НБУ з боку учасників фінансового ринку, державного сектору, бізнес-спільноти та громадян.

Лише з початку 2020 року до системи приєдналося сім банків та дев’ять небанківських учасників – надавачів послуг.

Кількість операцій, що обробляються системою, продовжує зростати. За перші п’ять місяців 2020 року у Системі BankID НБУ здійснено майже 1,5 млн успішних електронних ідентифікацій (для порівняння, за весь 2019 рік – 300 тисяч).

Найбільш популярними у системі наразі є отримання послуг у мобільному застосунку "ДІЯ", а також замовлення адміністративних довідок.

Незабаром, Систему BankID НБУ можна буде використовувати для віддаленого відкриття банківських рахунків. Для цього не потрібен буде візит у банківське відділення або особиста зустріч з агентом банку. Розвиток Системи BankID НБУ, як одного з нових методів віддаленої ідентифікації, сприятиме підвищенню доступності фінансових послуг в Україні.

З 01 липня 2020 року запрацює модель комерційного використання системи, яка дозволить банкам-ідентифікаторам отримувати плату від абонентів-надавачів послуг (які надають банківські, фінансові чи комерційні послуги) за кожну успішну ідентифікацію користувача у розмірі 20 гривень. Адміністративні та державні послуги не тарифікуватимуться. Для користувачів послуги системи, як і раніше, залишаються, безкоштовними.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку