Новини

Збір за місця для паркування транспортних засобів: декларація з 01.07.2020 подається за оновленою формою

16.06.2020

Фахівці ДПС у Дніпропетровській області повідомляють, що наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2019 № 550 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.02.2020 за № 213/34496 (далі – Наказ № 550), оновлено редакцію Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – Декларація).

Нормами п. 46.6 ст. 46 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності. До визначення нових форм декларацій, які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій, чинні до такого визначення.

Наказ № 550 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 13.03.2020 № 20.

Отже, Декларація за новою формою у редакції наказу № 550 складається за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення, тобто за другий квартал 2020 року і подається платниками збору з 01.07.2020.

Оновлена форма Декларації складається з двох частин, а саме:

1) Податкова декларація збору за місця для паркування транспортних засобів;

2) Розрахунок податкових зобов’язань збору за місця для паркування транспортних засобів. Цей розрахунок містить такі нові показники:

  • код та найменування податкової пільги;
  • сума пільги, розрахована пропорційно до періоду користування пільгою;
  • дата початку і закінчення користування пільгою;
  • сума пільги, використаної за цільовим призначенням;
  • площа, на яку поширено пільгу (кв. м).

Крім того, Наказом № 550 змінено порядок розрахунку суми нарахованого збору, а саме:

«площа об’єкта оподаткування»  «розмір мінімальної заробітної плати на 01 січня звітного року» ✕ «кількість днів провадження діяльності із паркування транспортних засобів»  «на ставку збору» – «сума податкової пільги».

Збір необхідно розраховувати у розрізі видів об’єкта оподаткування:

  • відведені земельні ділянки;
  • комунальні гаражі;
  • стоянки;
  • паркінги (будівлі, споруди, їх частини).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку