Новини

У МОЗ буде розроблено окремий механізм фінансування психіатричної служби

20.05.2020

Міністерство охорони здоров’я вносить корективи у другий етап медичної реформи, який стартував з 1 квітня і планує окремий механізм фінансування психіатричної служби. Це робиться для того, щоб уникнути дефіциту фінансування медичних закладів, не допустити їх закриття, а також не допустити скорочення зарплат медиків. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

“Що стосується психіатричної служби, то за розрахунками, які ми зараз робимо – вона буде фінансуватися за окремим механізмом. Саме такий механізм, який з одного боку дозволить реформувати службу, із чіткими критеріями, а  з іншого боку - щоб ми не втратили цю галузь”, - підкреслив Максим Степанов. 

Як наголосив Міністр охорони здоров’я, наразі загальне недофінансування психіатричної служби складає 898 млн грн. “Ця цифра поставила під загрозу існування психіатричних лікарень. Це ситуація, з якою ми не будемо миритися. Ми будемо робити суттєве редагування реформи. Ми  хочемо зробити реформування медицини, при якому не будуть закривати лікарні”, - резюмував Максим Степанов. 

Нагадаємо, 19 травня у Києві співробітники Клінічної лікарні “Психіатрія” (також відомої як лікарня імені Павлова) вийшли на мирну акцію протесту через скорочення фінансування закладу на понад 50%. За словами протестуючих, їхній заклад опинився на грані свого існування, а без роботи можуть залишитися біля півтисячі співробітників.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку