Новини

Як замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується

31.03.2020

Як замінити платіжні картки, строк дії яких закінчується? 

Це одне із питань, яке в умовах карантину хвилює багатьох клієнтів банків.

Щоб замінити картку зазвичай клієнтам треба звертатися у відділення банку. Але ж зараз це вкрай недоречно. В умовах карантину потрібно уникати людних місць та особистих контактів.

Для того, щоб допомогти вирішити цю проблему, Національний банк звернувся до банків – емітентів платіжних карток та процесингових центрів.

Нацбанк рекомендував банкіам, у разі технологічної можливості продовжити на три місяці термін дії існуючих платіжних карток, строк яких вже закінчився або закінчується під час дії карантину.

В НБУ вдячні за те, що багато банків разом з процесингами швидко відреагувати на ці рекомендації.

Також НБУ звернувся до банків – еквайрів, з проханням налаштувати власну платіжну мережу так, щоб клієнти інших банків змогли максимально комфортно користуватися картками з продовженим терміном дії та здійснювати безготівкові розрахунки в торговельних POS-терміналах.

НБУ попросив у першу чергу почати оновлення термінального програмного забезпечення з продуктових магазинів, медичних закладів та аптек.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку