Новини

Кримінальна відповідальність за експорт товарів протиепідемічного призначення, - ВРУ прийняла законопроект

30.03.2020

ВРУ прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення" (законопроект №3271).

Так. постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 214 внесено зміни до постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2020 рік» від 24.12.2019 року № 1109, якими передбачено доповнити перелік товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню товарами протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-2019, що запроваджується до 1 червня 2020 року.

Законопроект спрямований на запобігання незаконному вивезенню (пересиланню) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню.

Проектом пропонується:

  • доповнити Кримінальний кодекс України статтею 2012 та встановити кримінальну відповідальність за вивезення (пересилання) у значному або великому розмірах через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, або вивезення (пересилання) яких громадянами за межі митної території України не допускається;
  • змінами до абзацу першого частини другої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, здійснення досудового розслідування злочину, передбаченого статтею 2012 КК в редакції проекту Закону, віднести до компетенції слідчих органів безпеки.
За матеріалами ВРУ

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку