Новини

Е-рецепт: переваги для пацієнта в умовах пандемії

26.03.2020

Національна служба здоров'я України на своїй сторінці у Facebook звертає увагу, що вільний вибір аптеки, можливість отримати рецепт дистанційно – переваги, які отримав пацієнт з е-рецептом. А в умовах пандемії COVID-19, коли люди з груп ризику повинні перебувати вдома та берегтися, можливість дистанційного виписування рецепту, отримання ліків близькими пацієнта є ще більш актуальною. За час оголошення карантину в Україні ліки за електронними рецептами отримали вже понад 195 тисячі пацієнтів по всій країні.

Електронний рецепт можна одержати у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта дистанційно, не відвідуючи лікарню. Пацієнту просто надсилають смс-повідомлення із номером рецепта і кодом підтвердження. А потім він може передати його своїм дітям чи онукам, які отримають ліки в аптеці та принесуть їх додому.

Загалом, з початку впровадження е-рецепту – з 1 квітня 2019 року - було погашено близько 12,4 млн електронних рецептів. Ліки за ними отримали понад 2 мільйони пацієнтів з бронхіальною астмою, діабетом ІІ типу та серцево-судинними захворюваннями.

Е-рецепт зробив “Доступні ліки” ще доступнішими.

Тут можна завантажити інформацію про виписані  електронні рецепти за програмою реімбурсації "Доступні ліки", тут можна завантажити інформацію про погашені електронні рецепти за програмою реімбурсації "Доступні ліки".   ..

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку