Новини

Виправлення помилок в декларації з екологічного податку в частині зобов’язань за викиди двоокису вуглецю в атмосферне повітря

20.03.2020

Фахівці ДПС у м. Києві нагадують, що з 2019 року застосовується  новий порядок справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема в частині двоокису вуглецю в атмосферне повітря.     

Так, відповідно до п. 240.7 ст. 240 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) для платників податку за викиди двоокису, якими згідно з п. 240.1 ст. 240 ПКУ є юридичні особи під час виконання господарських операцій якими здійснюються викиди на окремих джерелах забруднення, визначено граничний обсяг викидів двоокису вуглецю у розмірі 500 тонн за рік, після досягнення якого юридичні особи декларують свої податкові зобов’язання за обсяги викидів двоокису вуглецю у тому звітному податковому періоді, коли таке перевищення відбулося.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2019 року ставку податку за викиди двоокису вуглецю стаціонарними джерелами з 0.41 грн/тонну підвищено до 10 грн/тонну.

Форма податкової декларації екологічного податку (далі – Декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 із змінами та доповненнями. Невід’ємною частиною Декларації є, зокрема, додаток 1, в якому здійснюється розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

При заповненні декларації з екологічного податку слід враховувати пропозиції, викладені у листах ДФС:

  • від 16.01.2019 № 1422/7/99-99-12-03-04-17, стосовно обов'язковості складання платниками екологічного податку окремого додатка 1 до Декларації, в частині зобов'язань за викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення (далі - Викиди двоокису вуглецю) за кодом 19011000;
  • від 26.04.2019 № 13932/7/99-99-12-03-04-17 щодо особливостей податкового адміністрування екологічного податку за Викиди двоокису вуглецю з умовним прикладом розрахунку (обчислення) обсягів Викидів двоокису вуглецю.

Для виправлення помилково зазначених обсягів викидів двоокису вуглецю разом з обсягами викидів інших забруднюючих речовин в одному додатку після настання граничного терміну подання звітності платником екологічного податку подається уточнююча декларація за відповідний звітний (податковий) період разом із двома уточнюючими додатками.

Пропонуємо ознайомитись з порядком виправлення помилково зазначених обсягів викидів двоокису вуглецю в додатку 1 

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ

  • Виправлення помилково зазначених обсягів викидів двоокису вуглецю разом з обсягами викидів інших забруднюючих речовин в одному Додатку після настання граничного терміну подання звітності (Завантажити)
За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку