Новини

Зміни в Інструкції про відрядження осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту

07.02.2020
Тема:

МВС наказом від 11.11.2019 р. № 937 затвердив Зміни до Інструкції про особливості направлення у відрядження осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та відшкодування їм витрат на службові відрядження в межах України і за кордон, затвердженої наказом МВС від 27.11.2017 р. № 958 (далі — Інструкція № 958).

Уточнено підстави для службових відряджень (абз. 3, 4 п.п. 5 п. 3 розд. II Інструкції № 958):

  • для безпосередньої участі в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення (здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, виявленням і припиненням терористичної діяльності), здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів (далі — здійснення заходів запобігання терордіяльності та забезпечення нацбезпеки);
  • для лікування та/або реабілітації у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), отриманим під час безпосередньої участі в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення, здійснення заходів запобігання терордіяльності та забезпечення нацбезпеки.

Строк такого відрядження в межах України визначається керівником та не повинен перевищувати періоду проведення таких заходів.

Виплата добових не провадиться в разі відряджень, коли особа забезпечена харчуванням за рахунок держави та направляється для безпосередньої участі в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення, здійснення заходів запобігання терордіяльності та забезпечення нацбезпеки (абз. 8 п. 6 розд. ІІ Інструкції № 958).

Направлення у службове відрядження осіб для лікування та/або реабілітації у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), отриманим під час безпосередньої участі в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення (здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, виявленням і припиненням терористичної діяльності), здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів, у межах України і за кордон здійснюється за наявності висновку центральної лікарсько-експертної комісії ДСНС або лікарсько-експертної комісії органу (підрозділу) цивільного захисту про потребу в такому лікуванні та/або реабілітації (новий п. 7 розд. І Інструкції № 958). Строк такого відрядження за кордон не повинен перевищувати строк лікування та/або реабілітації (п. 3 розд. ІІІ Інструкції № 958).

Наказ № 937 набрав чинності 10.12.2019 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку