Новини

Мін’юст презентував відеоролик про порядок обміну земельного сертифіката на земельну частку

16.08.2018

Міністерство юстиції України разом з Онлайн-будинком юстиції за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» презентувало інформаційно-навчальний відеоролик із серії «Знай своє право на землю» про заміну земельного сертифіката на державний акт на право власності на земельну ділянку.

У відеоролику Мін'юст наголошує, що кожен власник земельної частки (паю) має усвідомити, що реальним власником належного йому паю він стане тільки тоді, коли це право буде належним чином зареєстроване. Основним документом,  що посвідчує право на  земельну  частку (пай),  є сертифікат на право на земельну частку (пай), виданий районною (міською) державною адміністрацією.

Земельний сертифікат – це документ, який посвідчує право особи на земельну частку (пай) і містить відомості про її вартість та розмір в умовних кадастрових гектарах. Отримавши такий документ, громадянин ще не знає, де конкретно розміщена його частину землі, і не може самостійно її обробляти.

У навчальному ролику ми роз’яснимо порядок обміну сертифіката на земельну частку.

Крім того, фахівці Мін’юсту повідомлять, які документи потрібно подати для державної реєстрації права власності на земельну ділянку, виділену в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв).

Також нагадуємо, що  сертифікати на право на земельну частку (пай) є дійсними до виділення власникам земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості) земельних ділянок та видачі їм державних актів на право власності на земельну ділянку. З 1 січня 2013 року державні акти на право власності на земельні ділянки не видаються. З 1 січня 2013 року право власності на земельну ділянку виникає  з моменту державної реєстрації цього права та оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Відео за посиланням: https://youtu.be/kS8VmcFxti0

За матеріалами Мін’юсту 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку