Новини

Навчання найманого працівника за рахунок роботодавця: яка сума оподатковується в 2020 році

04.02.2020

Фахівці ДПС у Запорізькій області звертають увагу, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, до складу оподатковуваного доходу фізичної особи не включається сума сплачена за здобуття освіти:

  • перерахована будь-якою юридичною або фізичною особою,
  • на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти,
  • не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, такої фізичної особи (у 2020 році - 4723 грн 3) (п.п. 165.1.21 ст. 165 Податкового кодексу України).

Отже, кошти сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання фізичної особи, що не перевищує у 2020 році14169 грн (4723 грн  3) за кожний місяць навчання, не включаються до складу оподатковуваного доходу такого працівника.

У разі порушення умов та в частині перевищення суми (у 2020 році – 14169 грн), кошти, сплачені роботодавцем за навчання фізичної особи прирівнюються до додаткового блага та оподатковуються ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку